Over mij en mijn ambitie

Roeien en hardlopen, twee van mijn passies. Naast fotografie.

Ik roei al op een ergometer sinds mijn 17de jaar, toen ik nog volop in mijn squash carrière aan het investeren was. Op mijn 25ste moest ik vanwege een chronische blessure stoppen met squashen, en na een paar jaar niet meer gesport te hebben en 15 kilo te zijn aangekomen, ben ik weer begonnen met roeien. In 2013 wilde ik dan de marathon gaan roeien.

Vanwege een te lage basissnelheid, en dus te lang op een bankje te moeten zitten, met enorme bilpijn tot gevolg, besloot ik om te gaan crosstrainen. Hardlopen is de ideale sport als tegenwicht of aanvulling op het roeien, vooral ook om sneller te worden. Na een tijdje te hebben aangehikt tegen het goed oppakken van het hardlopen, vroeg een vriend van mij of ik mee wilde doen aan de Halve van Haarlem. Tuurlijk, 5 kilometer, dat moet kunnen. Na deze hardloopwedstrijd ben ik echt verslaafd geraakt aan het hardlopen. Ik loop nu niet meer hard om straks een marathon te kunnen roeien, ik roei nu erbij om goed te kunnen hardlopen.

2014/2015

2014/2015 was het jaar van de 10 kilometers, soms een beetje meer, zoals de 12 km van Zandvoort en de 15 km van de Bruggenloop Rotterdam. Een jaar om te wennen aan het lopen, te wennen aan de wedstrijden, en vooral het genieten van de omgeving. Alle loopjes zijn voor mij de eerste keer. Dit jaar heb ik me gestort op trainingsleer, trainingsschema’s, looptechnieken. Zo ben ik  in aanraking gekomen met SportRusten, Souplesselopen en Chi-Running.

2016

In 2016 heb ik  mijn eerste halve marathon lopen. In Egmond, de halve Marathon der halve Marathons, zo zeggen ze. En dit jaar was die natuurlijk extreem zwaar. Verder heb ik  de 10 km van Schoorl, de 12 km tijdens de Zandvoort Circuitrun gelopen en zal ik  weer de Berenloop lopen, maar dan nu de halve marathon. Tussendoor zoek ik dan nog wat leuke loopjes uit, zoals de Letterenloop (10Km), de Halve van Haarlem (10Km of HM) en de Bruggenloop of de Midwinterduinloop.
Ook heb ik een workshop Chi-Running gedaan bij Marion Meesters en heb ik 5 privélessen gevolgd bij haar in aanloop naar de RopaRun. Dat bevalt erg goed en zal in het najaar nog wel een vervolg krijgen.

2017

In 2017 is het hardlopen een beetje op de achtergrond geraakt. In mei kreeg ik een nieuwe (en drukke) opdracht die wat verder van huis was. Daarmee was er gewoonweg minder tijd om te gaan hardlopen. Ik liep nog wel de halve marathons van Egmond, Zandvoort en Terschelling, naast mijn eerste trailrun over 20 kilometer door de duinen bij Noordwijk.

Roparun

In 2016 en 2017 heb ik mee gedaan met een team aan de Roparun. Met team 42 (@roparun_team42) hebben we van Parijs naar Rotterdam gelopen om “Leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. 521,6 kilometer in 47 uur, 34 minuten en 20 seconden. Ook in 2018 staat de RopaRun weer op het programma.

Ambitie voor 2018

Nog steeds is mijn ambitie om mij ooit te storten op de triathlon. Maar de tijd met een jong gezin is er niet om zoveel te kunnen trainen. Voorlopig blijf ik lekker lopen, probeer ik de frequentie weer naar 4 keer per week te krijgen en ga ik me wat meer richten op de kortere afstanden, met nu en dan een halve marathon. Uiteraard zal ik Egmond en de Berenloop weer gaan lopen.

Statistiekjes

2015 – 112 looptrainingen – 1036 kilometer – 109 uur – 2951 hoogtemeters
2016 – 107 looptrainingen – 990 kilometer – 101 uur – 6567 hoogtemeters
2017 – 96 looptrainingen – 1047 kilometer – 104 uur – 7549 hoogtemeters

Meer statistiekjes over snelheden kun je vinden op mijn PR pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s