Anderhalf jaar stilte…

Mijn laatste blog dateert alweer uit mei 2016, toen ik blogde tijdens de RopaRun 2016. In mei 2016 begon ik ook met een nieuwe opdracht, op ongeveer anderhalf uur reizen (enkele reis) met het OV. Die ruim drie uur reistijd per dag leidde tot minder hardlopen, en een oorverdovende stilte op mijn blog. Zelfs het vervangen van het OV door de auto (1 uur enkele reis heen, terug altijd spannend) leidde niet tot een toename in de hardloopuren.

keep-calm-and-just-run-6

Hardlopen en mijn hardloopgroepjes zijn belangrijk voor me. En bloggen is ook een manier om mijn ervaringen te kunnen delen met jullie en jullie ervaringen te lezen.

Dus is het na ruim anderhalf jaar tijd om het anders aan te pakken. Hoor ik hier een voornemen voor het nieuwe jaar? Hoewel ik daar niet aan doe, lijkt het er wel op. Laat ik maar beginnen met het bewuster volgen van schema’s. Mijn opdracht duurt nog wel een paar maanden, dus ik zal iets moeten verzinnen om op die lange werkdagen toch een rondje hard te lopen.

 • Bijvoorbeeld een half uur eerder opstaan en een kort rondje lopen, bijvoorbeeld een Japanse Interval. (nadeel – 05:30 uur is al zo vroeg, en dan nog een half uur eerder opstaan…)
 • Een half uur later beginnen op het werk (nadeel – grotere kans op files)
 • Tijdens de lunchpauze een rondje lopen (nadeel – midden in de stad…)
 • Op tijd naar huis, onderweg ergens stoppen om daar een rondje te lopen. (voordeel – je ziet nog eens wat anders dan je eigen omgeving!)
 • Toch maar ’s avonds van die bank af komen, of niet meer ’s avonds doorwerken (voordeel – minder TV kijken, minder werken / nadeel – minder tijd met de missus)

Hoe doen jullie dit? Heb je tips? Laat het me weten!

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen, Trainen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Anderhalf jaar stilte…

 1. Anne zegt:

  Hoi,

  Niet helemaal de juiste blog maar ben het boek van Marion aan het lezen en en geïnspireerd geraakt door het gedachtegoed. Nu houd ik ook ontzettend van roeien en daar zou chi toch ook van toepassing moeten kunnen zijn maar hoe? Al googlend kwam ik op jouw blog uit maar ondanks de titel kan ik er niks over vinden. Heb je er ervaring mee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s