Michel Butter

Gisteravond (2de paasdag) zond de VPRO de docu “de mooiste marathon” uit. Over de voorbereiding, de wedstrijd en het vervolg van Michel Butter’s poging om de olympische limiet voor de marathon te halen (2:11). Zoals iedereen weet haalde hij dat op 8 seconde na niet.

Ik zat de hele documentaire op het puntje van mijn stoel, in de hoop dat hij de limiet toch zou halen. Het is prachtig in beeld gebracht.

Regisseur Geertjan Lassche maakte deze prachtige documentaire. 

Van de site:

Regisseur Geertjan Lassche volgt topatleet Michel Butter en zijn trainer in de mentale tunnel van concentratie voor, tijdens en na de marathon en krijgt zo de unieke kans om één van de zwaarste sporten ter wereld van binnenuit vast te leggen tijdens de Marathon van Amsterdam. Michel Butter, de derde Nederlander ooit die een marathon onder 2 uur en 10 minuten heeft gelopen, wordt al 15 jaar getraind door Guido Hartensveld. Samen kenden ze vele hoogtepunten, totdat Michel in 2013 door een zware blessure wordt geveld. Samen met zijn coach knokt hij zich terug, zowel fysiek als mentaal. De Amsterdam Marathon moet het sluitstuk worden van een lang proces, met een come back van Michel aan de top en een kwalificatie voor de Olympische Spelen als beloning. Regie Geertjan Lassche, geproduceerd door KeyDocs, in coproductie met VPRO.

Mocht je de documentaire gemist hebben, dan kun je deze nog via uitzending gemist bekijken: http://npo.nl/VPWON_1250774

Zoals we nu weten zal hij door een kuitblessure niet mee kunnen doen aan de voorjaars marathons om zich alsnog te kwalificeren. 

Er zijn al een aantal initiatieven ontstaan die NOC-NSF oproepen om Michel Butter toch naar de olympische spelen te laten gaan. 

Onder andere via Facebook: 

https://m.facebook.com/Help-Michel-Butter-naar-Rio-674836949322951/?tsid=0.40804742905311286&source=typeahead

Of via petities.nl

https://petities.nl/petitions/butter-moet-naar-rio?locale=nl

Teken je ook?

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Michel Butter

  1. krodera zegt:

    Prachtig in beeld gebracht. Het enige dat ik miste was beelden van zijn trainingen vooraf. Deze man hoort naar Rio te gaan. Ik heb getekend 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s