RopaRun, de laatste loodjes

headerteam42

Nog een dag en dan reizen we, RopaRun team42, af naar Parijs om op zaterdag 12:23 te starten en in estafette met een team van 27 man/vrouw naar Rotterdam te lopen, fietsen en rijden.

De catering is met hulp van diverse teamleden al een tijd druk bezig met de inkopen en het snijden en koken van diverse langhoudbare gerechten, de bestuurders en navigatoren hebben de definitieve route gekregen en onze route, wissel- en bivakpunten definitief gemaakt, de fietsers sleutelen nog een paar laatste lampen, schijnwerpers en aanpassingen aan hun fiets, en de verzorging maakt een strijdplan voor de verzorging van de lopers en fietsers op basis van hun blessurehistorie. De vrachtwagenchauffeurs maken de vrachtwagen en aanhanger gereed en bouwden er de afgelopen periode mooie stapelbedden in. De rest zit ook niet stil, er zijn nog diverse lopende sponsoracties, spullen moeten centraal worden verzameld, de laatste Hoodies worden opgehaald en lopers blijven natuurlijk trainen.

Als loper heb ik de afgelopen week mijn laatste trainingen gedaan. Naast een paar keer fietsen, voor de Run-Bike-Run stukken, heb ik diverse RopaRun specifieke trainingen afgewerkt en heb ik mijn derde paar in de nacht reflecterende schoenen ingelopen.

Zo heb ik een aantal keer 3 trainingen van 7-10 km @11km/uur op één dag uitgevoerd. Tussen de trainingen door eten en herstellen in ongeveer 4 uur. Doel: hoe valt het eten, hoe voelt het om 4 uur later weer te moeten rennen.

Ook intervallen zijn trainingen die onderdeel uitmaken van het schema. Interval van 3-6 keer 2-2,5 kilometer @11km/uur met 3-4 minuten rust (volledig herstel). Doel: hoe is het om elke keer 2 kilometer te rennen, uit te rusten en dan weer 2 kilometer te rennen.

De laatste training vorige week was met volle zon en 25 graden een mooie gelegenheid om de zonnebrand, zonnebril, de RopaRun buff, de schoenen en de playlists te testen. Voor het geval dat het toch mooi weer wordt met Pinksteren!

Afgelopen zondag nog een lekkere rustige duurloop door de duinen en over het strand. En dinsdag een rustige interval duintraining om het lichaam actief te houden.

De rest van de week, naast het werk, bak ik nog de nodige bananencakes en mueslirepen en ben ik bezig met het verzamelen van alle spullen die meemoeten. Van hardloopkleding en sporthorloges tot slaapzak en -matje en oordopjes. O ja, die halve tandenborstel moet ook nog mee!

Doneren?

Natuurlijk kun je ons en daarmee de Stichting Roparun nog steeds steunen door een donatie te doen voor mij of ons team via http://www.roparun.nl/teams/overzicht-teams-2016/?team=42. Alvast dank aan iedereen die al heeft gedoneerd of gesponsord, of nog gaat doneren!

Ons volgen?

Wil je me komen aanmoedigen tijdens de loop? Hieronder en op onze blog staat een schema met hoe laat we ongeveer aankomen in elke plaats en hoe je ons kunt volgen.

route.gifNatuurlijk is bovenstaand schema slechts indicatief en kunnen allerlei omstandigheden ervoor zorgen dat we later of eerder op de genoemde bestemmingen komen. Daarom is het handig onze daadwerkelijke locatie goed in de gaten te houden. Dat kan via de Roparun-app die beschikbaar is voor Apple iOS en Android. Als je in die app aangeeft dat je Team 42 wilt volgen, krijg je continu onze actuele locatie te zien. Tijdens de run zullen we ook zoveel mogelijk informatie blijven verspreiden via onderstaande kanalen:

 

 

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen, RopaRun, Trainen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s