Warm… Warm… en nog eens warm… Duh…

fokkesukke-kankerendooroverhetweerAfgelopen week zul je het wel gehoord hebben. Het was warm. Heel warm. We hadden zelfs een officiële hittegolf. Officieel? Ja, 5 dagen meer dan 25 graden Celsius, waarvan 3 boven de 30 graden Celsius.

Er werd volop ge-BBQ-ed, badjes gekocht om pootje in te baden en de kinderen in te laten afkoelen, airco’s waren niet aan te dragen en als je ging winkelen deed het zelfs Amerikaans aan. Te koud binnen in de winkels, te warm buiten. Dus vanaf volgende week zijn we weer allemaal verkouden. Joepie!

Ik trek me er zo weinig mogelijk van aan. Natuurlijk is het warmer dan we gewend zijn. Maar de “show must go on”. Dus 4 keer hardlopen. Er stond een 10K maximaal test op het programma, op de warmste dag van de week… Oké… oké… Ook ik pas me aan. Ik heb er geen maximaal test van gemaakt, rustig aan, ietsje korter, en vroeg in de ochtend. Insmeren en genoeg drinken, maar “wij” hardlopers doen dat altijd al. Toch? Litertje vooraf, even plassen en lopen maar. En achteraf lekker bijdrinken. toomuchsaltVoor het eerst op aanraden van een van mijn trainers water met een scheut limonade en schepje zout gedronken. Bah.. Te veel zout.. Mocht ik ooit marathons gaan lopen, moet ik dat recept echt even bijstellen.

Lopen blijft lekker, of het nu vriest, regent of dat we nu een hittegolf hebben. De juiste kleding, de juiste voorbereiding en je kunt gaan. Zo ook nu. Met de zon op je bolletje en die heerlijke zomerse geuren in het bos en de duinen.

Deze week ga ik de vijfde van de 15 weken in van mijn Dam tot Damloop programma. Iets minder warm, en weer 4 keer lopen op het programma. Nog 73 dagen…

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen, hittegolf, Trainen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Warm… Warm… en nog eens warm… Duh…

  1. Pingback: 10 kilometer maximaal test | Rowing and Running

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s