Trainen op vakantie

Wat moet je doen als je op vakantie gaat? Ga je hardlopen op je vakantie adres? Of neem je twee weken pauze van je schema? En waar loop je dan hard, welke routes neem je?

Allemaal vragen die ik mezelf stel in de aanloop naar onze vakantie. Ik besluit dat ik niet twee weken mijn schema kan laten rusten. Ik moet de conditie minimaal op peil houden. Bovendien lijkt het me heel leuk om door onbekend gebied lekker te lopen!

Ik ga op onderzoek naar hardlooproutes. Ik kijk op Strava of er segmenten zijn die veel gelopen worden, op mapmyrun, afstandmeten.nl en andere sites en apps kijk ik of er bekende routes zijn en op Google Maps loop ik virtueel door de straten in de omgeving, op zoek naar bospaadjes en rustige wegen.

2015 08 28 trainen op vakantie-Hooi zombieinvasionMijn eerste vakantieloopje doe ik een rustige duurloop, mijn vogeltjeskijkenloop. Kan ik lekker rondkijken, wat foto’s nemen en genieten van de heerlijk rustige omgeving en de lekkere frisse ochtend.

Mijn laatste vakantieloopje, na een paar keer te hebben gelopen door de streek, besluit ik mijn stoute hardloopschoenen aan te trekken. Ik ga op de 2015 08 28 trainen op vakantie-Chevernykasteelbonnefooi de weggetjes in. En het is tijd voor een stevig tempo. Natuurlijk verdwaal ik. Na een omleiding van ruim 5 kilometer kom ik weer op bekend terrein. Eenmaal bij het kasteel van Cheverny, weet ik de weg ook weer terug naar de camping. Uiteindelijk loop ik dik 15 kilometer. De laatste kilometers doe ik het rustig aan, er moet nog wel gezwommen worden op deze hete dag!

Eenmaal terug in Nederland gaan we nog een weekendje weg. Ook nu neem ik mijn hardloopschoenen mee. Dit keer gaat het door de weilanden en paden met hoog, ongemaaid, nat gras. Na een kilometer sta ik al te soppen in mijn schoenen. Gelukkig is het mooi weer en kan ik terug van mijn mooie loopje door onbekend gebied mijn schoenen in de zon laten drogen. De volgende dag alweer droog voor mijn volgende loopje. Heerlijk.

2015 08 28 trainen op vakantie-Hardlooppolder

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen, Trainen, vakantie, Vogelskijken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s