Grrr… Voetblessure!

Het is alweer ruim 8 maanden geleden dat ik een blessure had aan mijn linkerkuit. Die was toen binnen 2 weken over, precies op tijd voor mijn 10km in Egmond.

Helaas ben ik nu weer geblesseerd geraakt, anderhalve week geleden. Het leek niet veel, een lichte pijn onder in mijn linkervoet, een soort kortstondige kramp in de “grote teenspannerspier/pees”, zoals mijn fysio het in lekentaal aan mij uitlegt. Heel veel pijn doet het niet, het treedt alleen op tijdens het afwikkelen van mijn voet, maar het is behoorlijk irritant. Je wikkelt je voet daardoor net anders af, om te zorgen dat “de kramp” er niet inschiet. Daarmee belast je je voeten, ook de rechter, toch weer anders, met als gevolg wat krampjes op andere plekken… Lastig.

anatomievoet2Hoe? Ik vermoed dat mijn paar nieuwe trendy casual schoenen de oorzaak zijn. Hoewel ik deze al twee weken zo nu en dan had gedragen, was een lange dag op deze schoenen waarschijnlijk de oorzaak. maar misschien ook wel de trigger van een onderliggende al langer bestaande overbelasting.

casual shoes

Maar nu mag (en kan) ik dus niet meer hardlopen en dat is behoorlijk irritant. Ik word sneller geïrriteerd, reageer kortaf op normale zaken. Ik merk nu wel dat het rennen in de buitenlucht mij heel veel rust brengt. Heerlijk, door wind, regen, in de zon, in de duinen, de bossen, het maakt niet uit, als het maar buiten is.

erg1-moveNaast de vele oefeningen die mijn fysio mij opdraagt, heb ik mijn looptrainingen vervangen door het trainen op mijn roei-ergometer achter in de schuur. Dat is wel goed voor me, mijn bovenlijf kon wel wat training gebruiken, als ik mijn spierpijn mag geloven. Ik moet langer herstellen en moet echt weer gaan opbouwen.

Nu maar hopen dat de blessure op tijd over is, de Dam tot Damloop is al over 24 dagen.

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in roeien, Trainen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s