Bruggenloop Rotterdam

Ik zou zaterdag 12 december meedoen aan de Midwinterduinloop in Egmond. Door een zware week met op donderdag en vrijdag concerten, besloot ik de wedstrijd over te slaan. De zondagochtendtraining moest ik ook overslaan door andere verplichtingen. Maar hoe weet ik niet, maar halverwege de ochtend kreeg ik van een teammaatje (Roparun Team 42) de vraag of ik mee wilde doen aan de Bruggenloop in Rotterdam. Na wat overleg met het gezin bereidde ik mij in alle haast zo goed als mogelijk voor op deze wedstrijd van 15 kilometer door Rotterdam.

20151213 Bruggenloop-1

Ik besluit om deze wedstrijd, net als ik van plan was met de midwinterduinloop, als voorbereiding te zien op de Halve Marathon van Egmond. Dus lopen op HM tempo, voor mij de hartslag tussen de 169 en 174 houden. Dan loop ik gemiddeld zo tussen de 5:30 en de 5:45 minuut per kilometer, dus een tijd van 1:25-1:30 zou erin moeten zitten.

Het is prachtig weer, lekker koud, weinig wind en na een uurtje hele lichte spatjes die je lekker helpen afkoelen. Ik loop heel soepel, en in een stabiel tempo. Na 11 kilometer is daar dan de Brienenoordbrug. Wat een prachtig gezicht al die mensen op de brug met hun lichtjes! De helling is goed te overzien en niet heel lang, dus ik ga gewoon in hetzelfde tempo omhoog. Eenmaal boven zie ik een heel lang stuk downhill! Wat heerlijk om je door de zwaartekracht mee te laten voeren naar beneden!

De laatste 2 kilometer voel ik me nog heel goed. Ik ga versnellen en de laatste kilometer blijf ik door versnellen. Op de laatste 500 meter wil iemand me voorbij lopen, maar dat laat ik me niet gebeuren. Ernaast, erop en erover! Zo over de finish direct in de ruggen van mijn voorgangers. het staat plotseling heel erg stil. Iedereen wil natuurlijk zijn medaille, flesje drinken, even napraten met vrienden, en dat allemaal in de eerste 200 meter na de finish.

Wat een drukte en gezelligheid deze loop, dat had ik niet verwacht. 12000 lopers, en heel veel publiek!

Eindtijd: 1:24:43, 5:39m/km, 10,6km/uur, met een gemiddelde hartslag van 173. Heel klein beetje sneller dan gepland. En niet te vergeten een PR op de 15 kilometer, het is dan ook mijn eerste 15 kilometer wedstrijd….

Ik voel me nog zo fit, die laatste 6,1 kilometer bij de Halve Marathon lijken geen probleem. Nog maar een paar weken en dan…. Mijn eerste Halve Marathon!

img_6404

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen, Trainen, Wedstrijd en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bruggenloop Rotterdam

  1. Mooie race, en well-done !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s