Groeten uit Schoorl 10K

Het is alweer anderhalve week geleden dat ik mijn 10 kilometer (en 133 meter…) liep in Schoorl. Mijn doel is om mijn PR (53:43) op de 10 km te benaderen, vooral om te kijken in hoeverre mijn basissnelheid na 3 maanden voor de halve marathon van Egmond te hebben getraind weer terug is. Veel hoop heb ik niet, ik ben door herstel en griep pas weer twee weken echt aan het trainen op mijn snelheid. Ik wil dan ook vooral lekker lopen, een 10km training op bijna maximaal vermogen zogezegd.

We starten pas om 14.40, in het businessvak als Championlid. Dus voldoende tijd ’s ochtends om mij zenuwachtig te maken… Ik vertrek met mijn loopmaatje om 12.00 uur naar Alkmaar. Daar parkeren we de auto bij de hogeschool en rijden mee met de bus naar Schoorl. De buschauffeur weet niet goed waar hij de bus bij de school moet neerzetten, dus plaatst hij hem maar midden op de doorgaande weg. Wij rennen snel naar de bus, en mogen er als laatste nog in. Het zijn luxe coachbussen, weer eens wat anders dan de Connexion bussen die ons naar Egmond brachten vorige maand.

Foto groetuitschoorlrun.nl

Eenmaal aangekomen in Schoorl, lopen we naar de sporthal, waar we nog even lekker relaxen, de nodige zenuwenplasjes doen, wat eten en ons gereed maken voor de start. Het regent. En de voorspelling is dat het de hele dag door blijft regenen. En het is koud. Met een koude en harde noordoosten wind. Dus jasje en handschoenen aan en muts op.

Te laat, maar toch net op tijd lopen we naar de startvakken. Ik kom het businessvak in, precies als het startschot klinkt. Ik hoef dus nauwelijks te wachten.

Ik begin voortvarend, iets sneller dan ik eigenlijk wilde. 21:14 over de eerste 4 km, 5:19 m/km. Inclusief het hoogste duin die in de loop zit. Dat is sneller dan mijn PR. En dat ondanks de drukte.

Gek word je van de snelle niet-wedstrijdlopers die zo goedkoop mogelijk achteraan starten, zonder wedstrijdlicentie of Championlid, en al schreeuwend (LINKS! RECHTS! RECHTS HOUDEN! zijn nog de nette versies) erlangs willen, terwijl iedereen iedereen inhaalt, of de paadjes niet meer dan 2-3 man breed zijn. Vol is vol mensen, doe net als iedere nette loper, blijf even hangen en haal in wanneer het kan, ipv anderen of jezelf een blessure te bezorgen.

De volgende kilometers loop ik heel constant op ongeveer 5:10-5:15m/km. De laatste kilometer zet ik nog even goed aan en loop die in 4:57. Ondanks het slechte weer staan er nog veel mensen aan te moedigen. Ook de drumbandjes van vorig jaar staan er weer. Weer of geen weer, het slagwerk zweept je lekker op!img_6962

Na de finish krijgen we een blikje drinken en natuurlijk de mooie handdoek, dit jaar in mijn lievelingskleur! Hier blijkt dat ik tot op mijn onderbroek doorweekt ben. Zo’n handdoek is dan wel mooi meegenomen!

Officiële tijd: 53:44, 1 seconde langzamer dan mijn PR op de Letterenloop vorig jaar. Wel 133 meter meer, dus eigenlijk in 53:02, 41 seconden van mijn PR afgesnoept! Strava claimt dat ik 10 km in 52:22 heb gelopen. Die vond dan ook dat ik totaal 10,2 km had gelopen. Dat ik nog sneller kan, blijkt wel uit mijn hartslag verloop. Alleen de laatste 150 meter passeert mijn hartslag mijn omslagpunt. Kortom ik ben op de goede weg voor de 12km van Zandvoort!

Uitslagen_2016_-_Groet_uit_Schoorl_Run.jpg

2016 – relatieve finishpositie tot de andere lopers.

Ter vergelijk, in 2015 liep ik 1:02:25, en eindigde ik in het achterveld.  Uitslagen_Groet_uit_Schoorl_Run_2015

De Groet uit Schoolrun 10KM blijft een leuke loop. Het is niet zo massaal als Egmond, maar er hangt een enorm goede en sportieve sfeer. Dat het NK 10km hier wordt gelopen zal zeker meespelen. En dat Josien Scheepens, van mijn eigen KAV Holland 1ste wordt in 38:04 bij de meisjes junioren A is natuurlijk helemaal perfect.

Nog 25 dagen tot Zandvoort.

Nog 80 dagen tot de RopaRun.

 

 

 

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in 10km, Hardlopen, Schoorl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s