Egmond Midwinterduinloop

Een onderdeel van het trainingsprogramma is de 7,6km van de Midwinterduinloop in Egmond. Ik besluit om de adviezen van mijn trainer op te volgen en heel bewust op een “laag” tempo te lopen in hartslagzone 2/3.

Een wereld gaat voor mij open. Als ik zo kan hardlopen, dan kan ik dat heel lang volhouden, conditioneel gezien dan. De pezen moeten nog steeds groeien en aansterken om dat lang vol te houden.

Volgens een ervaren marathonloper en trainer moet je zeker 2 jaar trainen om de pezen zo sterk te krijgen dat ze het een marathon kunnen volhouden. En aangezien ik al een jaar of 15 niet meer heb hardgelopen in welke vorm dan ook (ok, 7 keer in 2013 in 7 maanden tijd…), moeten mijn pezen van nul af aan beginnen.

Binnen het uur, met een gemiddelde van 7:10min/km kom ik over de finishlijn. Het grootste deel in zone2 en 3 gelopen, alleen de “eindsprint” van 5 minuten loopt mijn hartslag langzaam omhoog naar zone 4/5.

Ik kan concluderen dat ik op schema lig voor de kwart marathon in Egmond. En daar ben ik erg blij mee!

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen, Wedstrijd en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s