Plannen voor 2016

positive_quotes_-The_only_expectations_you_should35-300x300Na een uitgebreide terugblik op 2014-2015, het jaar waarin ik begon met hardlopen, alles mocht en niets moest, wordt het nu toch serieuzer. Mijn eerste halve marathon komt eraan en alle wedstrijden over 5, 10 of 15 km moeten nu gelopen worden in een snellere tijd dan ik dat in 2014-2015 deed. Er moeten verwachtingen worden waargemaakt.

De grootste uitdaging voor 2016 wordt, naast mijn al genoemde eerste halve marathon van Egmond, de RopaRun. Ik ga met team tweeënveertig in estafette
van Parijs naar Rotterdam lopen. Een team van 25 mensen, waaronder 8 lopers, cateraars, chauffeurs, navigators, fietsers,  fysiotherapeuten en andere begeleiders en een teamcaptainleggen deze dik 520 kilometer, ofwel 65 kilometer per loper, af binnen 48 uur. Niet alleen het lopen is een uitdaging, ook het teamwerk, de afwisselingen, het elkaar ondersteunen in de moeilijke nachtelijke uurtjes en de weinige slaap in die 48 uur zijn elementen die dit evenement zwaar maken.teamtweeenveertig header

Dit jaar ga ik mij ook meer richten op het versterken van mijn core, het verhogen van mijn basissnelheid en heb ik het doel om de 10 kilometer binnen de 50 minuten te lopen.

Daarvoor moet je natuurlijk trainen. Ik blijf lekker lopen bij KAV Holland en ga een cursus Chirunning volgen bij Marion Meesters.  Ik wil natuurlijk een aantal mooie loopjes lopen, daar doe ik het tenslotte voor! Ik ga in ieder geval proberen aan de volgende wedstrijden mee te doen:

Andere loopjes die ik ga proberen in te passen zijn de Dam tot Damloop en de SportSupport loopjes in Haarlem e.o.. Voor de oplettende lezer, dit zijn ook de loopjes die ik dit jaar deed of wilde doen. Saai? Misschien, maar voor mij het moment om te kijken of ik vooruit ga. En let wel, dit is dan pas de tweede keer dat ik de loopjes doe, dus er is nog genoeg te ontdekken voor mezelf.

keepcalm and go running

 

 

Over Rowing and Running

Just another rower, runner and photographer, addicted to sports in general and more specific to rowing and running.
Dit bericht werd geplaatst in Egmond, Haarlem, Hardlopen, Schoorl, Trainen, Wedstrijd, Zandvoort en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Plannen voor 2016

  1. Mari Durieux zegt:

    Mooi lijstje van wat je allemaal wil gaan doen, have fun en succes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s